Lody naturalne
Trafiłam w internecie na
przepis na naturalne lody, czyli bez dodatku cukru, mleka, śmietanki itp. Lody
są tak proste w przygotowaniu jak zaparzenie herbaty.
Jak przygotować?
Bierzesz dojrzałe banany
(takie, na skórce których są czarne plamki), obierasz ze skórki, kroisz na małe
kawałki i wstawiasz do zamrażarki na ok. 3 h. Potem wyjmujesz banany z
zamrażarki i blendujesz i lody gotowe. Blender musi być z tych mocniejszych, bo
inaczej nie da rady zmiażdżyć zmrożonych kawałków.
Jak smakują?
Są tak aromatyczne,
słodkie i kremowe w konsystencji, że jak raz je zjesz, to już żadnych innych
lodów nie będziesz chciał jeść. Można przygotować lody naturalne w różnych
smakach, np. kakaowym (dodajesz kakao do masy bananowej), albo kawowym
(dodajesz kawy do masy bananowej), albo orzechowym (dodajesz orzechy do masy
bananowej), albo owocowym (dodajesz wybrane owoce do masy bananowej).
Proste? Bardzo !
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz